Hírek

Görög katolikus egyházzenei programunk a Rózsák terén

Az aktív első féléves munkánkat, a jól sikerült Alta Puszteria nemzetközi Kórusfesztiválon való részvételünket másfél hónapos nyári szünet követi Kórusunk a munkát augusztus közepén kezdi az "Aranytíz" próbatermében. Első szereplésünk a ruszin önkormányzat felkérése alapján egy görög-katolikus egyházi programon való fellépésünk lesz, amit egy rövid egyházzenei koncertünk követ. Ez a zenei program alapos felkészülést igényel, mivel a darabok jelentős része ó-szláv nyelven fog elhangzani!

Jó pihenést, kellemes nyári szabadságot a kórus valamennyi tagjának!

Nyári pihi 2019

Kedves Kórustársak! 

Tisztelt Együttműködő és Támogató Szervezeteink

Nagyon kellemes nyári szabadságot, jó pihenést Mindenkinek! A friss erőre ismét szükség lesz, mert az új hangzású kórusunk, aktív őszi idénynek néz elébe!

Tisztelettel és üdvözlettel, a kórusvezetés

Első hír

A Belvárosi Vegyeskart 2005. januárjában Szabó Zoltán karnagy alapította. Az elmúlt 11 év alatt már több mint száz hangverseny van mögöttünk. A közel 30 fős amatőr művészeti csoport zenét kedvelő lelkes énekesekből áll. Célul tűztük ki, hogy Budapest belvárosában a magyar és az egyetemes kórusművészet kultúráját, annak hagyományait, értékeit – azon belül kiemelten a kárpátaljai ruszin zenét - ápoljuk és a kóruséneklés, a közös muzsikálás örömeit hirdetve azt igyekszünk magas szinten művelve terjeszteni.