Hírek

"Idősek hete" a Belvárosban

A Budapest V. Belváros –Lipótváros kerület Önkörmányzata által szervezett  ”Idősek hete” program keretében 2018. október 07-én 15.00 órakor a Belvárosi Vegyeskar  vidám hangulatú zenei koncertjén fogadja a Duna Palota Színháztermében a belváros nyugdíjasait és a szeretet otthonok lakóit. A koncerten fellép meghívott vendégkórusként a fővárosi Musika Ludens Vegyeskar.

 

Kisboldogasszony ünnepe

2018. szeptember 09. (vasárnap) Kisboldogasszony ünnepe

   A Rózsák terei Istenszülő Oltalma görög katolikus templom szent liturgiáját követően a Fővárosi Ruszin Önkormányzat felkérése alapján egyházzenei koncertet adunk a templomban. A koncert érdekessége, hogy az előadandó darabok zöme ruszinul és ószláv nyelven fognak elhangzani. 

 

Első hír

A Belvárosi Vegyeskart 2005. januárjában Szabó Zoltán karnagy alapította. Az elmúlt 11 év alatt már több mint száz hangverseny van mögöttünk. A közel 30 fős amatőr művészeti csoport zenét kedvelő lelkes énekesekből áll. Célul tűztük ki, hogy Budapest belvárosában a magyar és az egyetemes kórusművészet kultúráját, annak hagyományait, értékeit – azon belül kiemelten a kárpátaljai ruszin zenét - ápoljuk és a kóruséneklés, a közös muzsikálás örömeit hirdetve azt igyekszünk magas szinten művelve terjeszteni.