Hírek

Kórustábor-Balatonfenyves

A Belvárosi Vegyeskar életében elvárt érték lett, hogy a koncertjeinkre, kulturális programjainkra a kórus szakmailag jól készüljön fel, új darabokkal rukkoljon elő és mindig egy jó közösség - vidám, örökifjú - képét mutatva álljunk szeretett és tisztelt közönségünk elé. Mindezek elősegítése és elérése céljából évről- évre egy szakmai hétvégét (kórustábort) szervezünk, zsúfolva abba a próbák tömkelegét, némi vidám közösségi programokkal, nagy vízparti sétákkal fűszerezve azt.  A bevált kórustáborunk helyszíne idén is a "magyar tenger" balatonfenyvesi yacht mólójánál lesz.

Dalárünnep 2018

2018 májusában ismét megrendezik a Magyar Állami Operaház „Dalárünnepét”.

Ez a rendezvény újra közös művészi akaratba forraszthatja össze a társas éneklésben rejlő sokszínű lehetőségeket és elképzeléseket. A budapesti Erkel Színház színpada és nézőtere ezúttal is két napon keresztül kínál majd alkalmat a magyarországi énekkarok számára, hogy műsorukkal énekestársaik, valamint a rendezvény iránt érdeklődő közönség örömét szolgálják.

Első hír

A Belvárosi Vegyeskart 2005. januárjában Szabó Zoltán karnagy alapította. Az elmúlt 11 év alatt már több mint száz hangverseny van mögöttünk. A közel 30 fős amatőr művészeti csoport zenét kedvelő lelkes énekesekből áll. Célul tűztük ki, hogy Budapest belvárosában a magyar és az egyetemes kórusművészet kultúráját, annak hagyományait, értékeit – azon belül kiemelten a kárpátaljai ruszin zenét - ápoljuk és a kóruséneklés, a közös muzsikálás örömeit hirdetve azt igyekszünk magas szinten művelve terjeszteni.