Hírek

Dalárünnep 2019

Erkel Ferenc, az operaház első és örökös főzeneigazgatója tíz éven át volt országos karnagya a nyiladozó, az egyesülési lehetőségek megnyíltával, az 1867-ben felfutott magyar kórusmozgalomnak, a nemzeti dalár egyletnek. A magyar zeneszerző darabokat is komponált részükre, amelyekkel a kórusok részt is vettek országos találkozóikon. Valami hasonló készül immár negyedik éve a nevét viselő színházban is: 2019-ben is megrendezésre kerül az amatőr kórustalálkozó, amelyre egy kartétellel kell készülnie minden kórusnak.

Előre is köszönjük adója 1 %-át!

Kedves Kórustársak és Támogatóink!

   Ismét tavasz van! A tavaszi dolgaink közé tartozik az éves adóbevallások elkészítése. A vállalkozói szféra már meg is tette ezt.

Először is szeretném megköszönni minden kórustagnak és a kórusunkat támogató személyeknek, intézményeknek, akik az elmúlt évi adójuk 1 %-át egyesületünk munkájának támogatására ajánlották föl. Volt helye a dologi kiadásaink között, amiről könyvelőnk a NAV felé meg is fogja küldeni a kötelező jelentést.

Új év, új kiadások tömege lebeg előttünk..

Első hír

A Belvárosi Vegyeskart 2005. januárjában Szabó Zoltán karnagy alapította. Az elmúlt 11 év alatt már több mint száz hangverseny van mögöttünk. A közel 30 fős amatőr művészeti csoport zenét kedvelő lelkes énekesekből áll. Célul tűztük ki, hogy Budapest belvárosában a magyar és az egyetemes kórusművészet kultúráját, annak hagyományait, értékeit – azon belül kiemelten a kárpátaljai ruszin zenét - ápoljuk és a kóruséneklés, a közös muzsikálás örömeit hirdetve azt igyekszünk magas szinten művelve terjeszteni.