Hírek

Adventi koncertünk a Szent Anna templomban

A Belvárosi Vegyeskar a főváros V. Belváros-Lipótváros Kerületében adventi koncertet ad 2019 december 14-én (szombaton) a Szent Anna templomban (Szervita tér 6.). A koncertre a 17.15-kor kezdődő szentmisét követően kerül sor. A templom egyházzenei vezetésével egyeztetve a kórus a szentmisén is szolgálatot fog teljesíteni. Kórusunk az összeállított programjával célul tűzte ki Advent meghitt hangulatának, a karácsony várás örömérzésének fokozását, mind a résztvevők, mind a hallgatóság körében. 

Adventi koncertjeink a Belváros-Lipótváros Kerület idős-otthonaiban

Az elmúlt évek hagyományait ápolva kórusunk ez évben is Advent alkalmából kórusmuzsikával fogja köszönteni a főváros V. Belváros-Lipótváros Kerületének idősebb generációs lakosait. December 02-án a Balassi Bálint Idősek Otthonának Klubjában fogunk egy órás koncertet adni a klub tagjainak. December 04-én 16.00-tól pedig a Vadász utcai Idősek Házának termében köszöntjük adventi kórusmuzsikával a ház lakóit. Az elmúlt év pozitív hangulatát szeretnénk ismét elérni, amikor is a hálás közönség vastapssal köszönte meg igyekezetünket, fáradtságunkat. A kórus nagyon készül e találkozásokra!

Első hír

A Belvárosi Vegyeskart 2005. januárjában Szabó Zoltán karnagy alapította. Az elmúlt 11 év alatt már több mint száz hangverseny van mögöttünk. A közel 30 fős amatőr művészeti csoport zenét kedvelő lelkes énekesekből áll. Célul tűztük ki, hogy Budapest belvárosában a magyar és az egyetemes kórusművészet kultúráját, annak hagyományait, értékeit – azon belül kiemelten a kárpátaljai ruszin zenét - ápoljuk és a kóruséneklés, a közös muzsikálás örömeit hirdetve azt igyekszünk magas szinten művelve terjeszteni.