Hírek

Adventi koncertünk a Budai Várban

 

Adventi koncertjeink sorát a december 09-én 19.00 órai kezdettel a Budai Várkerületben, a Budai Polgári Casino Egyesület termében (1011. Hunyadi J. u. 8.) tartandó hangversenyünk követi. Koncertünk adventi szellemét elsősorban Kodály Zoltán zeneműveinek hangulatán keresztül tervezzük felidézni, de szerepelni fognak programunkban más hazai és nemzetközi mesterek művei is. Zongorán közreműködik Papp Gyula zongoraművész. Kórusunkat vezényeli alapító karnagyunk: Szabó Zoltán.

 

Ruszin Nemzeti nap

Kórusunknak a Fővárosi Ruszin Önkormányzatával való többéves jó munka kapcsolatának köszönhetően meghívást kaptunk a "Ruszin Nemzeti Nap" rendezvényre, amely 2017 november 25-én 14.00-kor kezdődik és a programok helyszíne a Stefánia Palota (Budapest XIV. ker. Stefánia út 34-36.) nagyterme lesz. Az egész délutánt kitevő rendezvény során a vegyeskar előadásában el fog hangzani a ruszin himnusz, a ruszin szózat és több ruszin, valamint ószláv nyelvű kórusmű.

Első hír

A Belvárosi Vegyeskart 2005. januárjában Szabó Zoltán karnagy alapította. Az elmúlt 11 év alatt már több mint száz hangverseny van mögöttünk. A közel 30 fős amatőr művészeti csoport zenét kedvelő lelkes énekesekből áll. Célul tűztük ki, hogy Budapest belvárosában a magyar és az egyetemes kórusművészet kultúráját, annak hagyományait, értékeit – azon belül kiemelten a kárpátaljai ruszin zenét - ápoljuk és a kóruséneklés, a közös muzsikálás örömeit hirdetve azt igyekszünk magas szinten művelve terjeszteni.