Torockó, Kolozsvár

Ápolva a Budapest V. Kerület Belváros-Lipótváros és Torockó község közötti testvérvárosi kulturális kapcsolatokat, a 10 éves jubileumát ünneplő kórusunk 2015. július 16-án érkezett háromnapos koncertturnéjára a Székelykő tövébe.

A turné helyi programja két koncertből állt. Az első, a község főterén tartott program, bemutatkozó, csalogató jellegű volt, a 20 órakor kezdődő kórushangversenyre. A koncertnek az 1640-ben épült, helyi Unitárius templom adott otthont. A közel másfél órás műsorban – a lelkész úr kérésre, mivel a fiatalok ritkán hallanak ott ilyet - magyar folklór műsorszámokat is előadtunk. A helyi tradíciók szerint a templomban nem tapsolnak, tetszésnyilvánításukat az imapad hangos kopogtatásával fejezték ki. A koncert végén nem maradt el az egyszerre való ütemes kopogás!

Az Unitárius hitközösség helyi lelkésze, Csécs Márton Lőrinc úr is megköszönte a településen ritkán hallható magas színvonalú kulturális eseményt és reményét fejezte ki, hogy viszontlátjuk még egymást!

Koncert turnénk következő állomása Kolozsvár volt, ahol a Szent Mihály templomban adtunk jótékonysági hangversenyt a Szent Erzsébet Szeretetház és lakói javára. Nagyon magával ragadó volt koncertünk hangulata  és maradandó emlék marad kórusunk valamennyi tagja számára.

 

Dátum

2015. 07. 16., cs - 10:00

Helyszín

Unitárius templom

Város

Torockó

Cím

A Székelykő lábánál

Dátum
Helyszín
Unitárius templom, Szent Mihály templom
Város
Torockó, Kolozsvár
Plakát
Koncertünk a Székelykő lábánál