51.Nemzetközi Kórustalálkozó

A dorogi székhelyű Musik-Land Travel Agency szervezésében került megrendezésre 2017.08.19-én 17.00 órai kezdettel az 51. Nemzetközi Kórustalálkozó, amelynek a helyi József Attila Művelődési Ház adott otthont. Hasonló rendezvényre minden évben szinte elvárják kórusunkat. Büszkén vállaljuk ezt a megtiszteltetést.

A koncert helyi hallgatósága mellett a résztvevő kórusok is kíváncsian hallgatták meg egymás bemutatkozó programjait. A kulturális rendezvény - dicsérve a szervezőket - igen színes, változatos zenei csemegét kínált minden résztvevőnek. A koncert során hallhattunk hivatásos zenetanárokból megalakult kiskórus programját, környékbeli, német nemzetiségű kamarakórus énekét, a naszvadi (Szlovákia) népdalkör tréfás és vidám hangulató katonadalait és helyi népdalösszeállítását. Amatőr kórusunk hazai és külföldi zeneszerzők változatos és különböző hangulatú dalainak bemutatását vállalta föl. A program utolsó bemutatkozó énekkara a Dauphinelle Chorale de Saint-Ismier kórus volt, akik Franciaországból (Grenoble-től nem messzi városkából) érkeztek Dorogra. A sikeres bemutatkozó 20-25 perces ,műsorukat követően a Belvárosi Vegyeskarral énekeltek együtt egy többszólamú régi francia dalt, majd közösen a két kórus előadásában Kodály Zoltán Esti dalának hangjaival zárult a koncert.

Rövid pihenő után a kórusok közös vacsorán vettek részt a művelődési ház éttermében. Az együtt elköltött vacsora után - zárásként - kezdődött az igazi "hangverseny", amelynek két főszereplője a naszvadi népdalkör és a francia kórus "szabadon választott" programja volt. Remek hangulattal zárult a rendezvény. Jól éreztük magunkat ismét Dorogon. Köszönet a meghívó szervezőknek és a résztvevő kórusoknak.

 

Dátum
Város
Dorog
Plakát
51. Nemzetközi Kórustalálkozó Dorogon